Najboljše iz narave

Sistemi za ekstrakcijo naravnih maščobo topnih bio učinkovin

Potrebujete nasvet?

Superkritična in subkritična ekstrakcija

 

Ekstrakcija z uporabo ogljikovega dioksida

Superkritična in/ali subkritična ekstrakcija je postopek pridobivanja ekstraktov in učinkovin s pomočjo plinov, ki se nahajajo v super oziroma sub kritičnih pogojih. Plini v super kritičnih pogojih imajo vse fizikalne lastnosti plinov, vendar so nestisljivi in posedujejo enako moč raztapljanja kot tekočine.

Prednost superkritične ekstrakcije je v tem, da z uravnavanjem tlaka in temperature lahko vplivamo na moč raztapljanja ter tako potek ekstrakcije prilagodimo pridobivanju točno določenih substanc, ki jih želimo izolirati iz skupne matrice. Metoda se uporablja za pridobivanje bio učinkovin iz zelišč in rastlin, kjer se zahteva visoka stopnja čistosti ekstraktov, predvsem v farmaciji in prehrambni industriji. Posebej znane so aplikacije na področju pridobivanja konopljine smole ter dekofeinizirane kave in čajev.

Metoda velja za okolju prijazno, saj ne pušča neželenih primesi.

co2 ekstrakcija

 

Sistem MoSES

V podjetju Škrlj d.o.o. se posvečamo aplikativnemu razvoju, tako na področju uporabe sistema super kritične ekstrakcije, kot tudi razvoju opreme glede na specifične zahteve kupcev. V ta namen smo razvili sistem Škrlj MoSES za sub- in superkritično ekstrakcijo naravnih bio učinkovin s pomočjo ogljikovega dioksida.

  • modularna zasnova
  • popolnoma avtomatiziran sistem
  • certificirano in preizkušeno v skladu s standardi EU

Osnovo celotnega sistema predstavlja kompaktno nosilno ogrodje s krmilno omarico ter sklop za dovajanje plina in vzdrževanje tlaka, medtem ko se moduli za ekstrakcijo lahko spreminjajo.

Ponujamo laboratorijske sisteme v konfiguracijah z dvema ali tremi zbirnimi posodami (1L, 2L ali 5L), ki se jih lahko preklaplja v vzporedni ali zaporedni način delovanja. Poleg tega izdelujemo tudi polindustrijske in industrijske sisteme z dvema ali tremi ekstrakcijskimi posodami (10L ali 25L). Posvečamo se tudi razvoju unikatnih tehnoloških rešitev po naročilu kupca.

 

 

VEČ O SISTEMU MOSES

 

 

Preberite več o CO2-ekstrakcijiZelena ekstrakcija

Ekstrakcija hranil in naravnih produktov sega daleč v preteklost - vse do antičnih civilizacij. Že takrat so ekstrakte uporabljali za prehrambne, kozmetične in spiritualne namene. Danes ne najdemo proizvodnega procesa v prehrambni, kozmetični, farmacevtski industriji, industriji naprednih materialov in kemikalij ali proizvodnji biogoriv, v katerega ne bi bili vključeni procesi ekstrakcije.

Preberite več


Od njive do stekleničke: Zakaj je pomembno, kaj se dogaja s konopljo vmes?

V Vipavski dolini razvili sodoben in varen sistem, uporaben tudi za ekstrakcijo CBD olja

Preberite več


Tlačna oprema in PED

Direktiva o tlačni opremi ali PED (Pressure Equipment Directive – 2014/68/EU) določa zahteve, ki jih morajo proizvajalci tlačne opreme izpolnjevati, če želijo svoje izdelke prodati na evropskem območju. Uporablja se za načrtovanje, proizvodnjo in ugotavljanje skladnosti tlačne opreme in sklopov, za katere je največji dovoljeni tlak PS (tlak, za katerega je bila oprema načrtovana) večji od 0,5 bar. Tlačna oprema ali sklopi so lahko dostopni na trgu ali dani v uporabo le, če se uporabljajo za predvidene namene, so ustrezno nameščeni in vzdrževani ter proizvedeni v skladu z Direktivo o tlačni opremi

Preberite več


Sistem MoHES

Ekstrakcija z lahkohlapnimi ogljikovodiki

Ekstrakcija z lahkohlapnimi ogljikovodiki je primerna za pridobivanje olj in maščob ter bioaktivnih lipofilnih sestavin iz rastlinskih ali živalskih materialov. Metoda je posebej priljubljena med pridelovalci konopljine smole, in sicer predvsem zato, ker je proces hiter in za upravljanje z ekstraktorjem ni potrebno poznavanje zapletenih tehnoloških znanj.

Preberite več
 


Filter your results
Sortiraj po
Usad'ba Myskhako // Rusija

Usad'ba Myskhako // Rusija

Novorossiysk

USAD'BA MYSKHAKO je mlad kmetijsko-turistični kompleks, ki se nahaja v vasi Fedotovka južno od mesta Novorossiysk ob vznožju gore Myskhako. Njihova posest trenutno obsega 80 hektarjev vinogradov, kjer domuje več sort grozdja: modri pinot, merlot, cabernet sauvignon, shiraz, sivi pinot, chardonnay, cabernet franc, petit verdot, rizling in beli pinot. Leta 2019 je Usad'ba Myskhako odprla vrata nove moderno zasnovane vinske kleti, ki je opremljena z več kot 70 vinskimi posodami in vinifikatorji SK Škrlj.

Preberi več

Imate vprašanje za nas?

Izpolnite obrazec

Ker se posla ne lotevamo serijsko, se najprej temeljito seznanimo z željami in potrebami naročnika. Skupina raznovrstnih strokovnjakov pretehta različne možnosti, med katerimi izbere za investitorja najboljšo rešitev. Kako vam lahko pomagamo? Izpolnite obrazec ali nas pokličite in nam zaupajte svoje želje. Skupaj bomo poiskali rešitev, ki jo iščete.