Najboljše iz narave

Sistemi za ekstrakcijo naravnih maščobo topnih bio učinkovin

Potrebujete nasvet?

Butanska ekstrakcija

Ekstrakcija z lahko hlapnimi ogljikovodiki

Ekstrakcija z lahko hlapnimi ogljikovodiki se uporablja za ekstrakcijo lipofilnih (maščobnih) komponent iz rastlinskih materialov. Kot topilo se običajno uporablja n-propan ali n-butan, ker imata nizko vrelišče in omogočata učinkovito ekstrakcijo pri nizkih temperaturah in relativno nizkih tlakih.

Ekstrakcija z ogljikovodiki je posebej priljubljena med pridelovalci konopljine smole. Predvsem zato, ker je proces hiter in za upravljanje z ekstraktorjem ni potrebno poznavanje zapletenih tehnoloških procesov. V primerjavi s super kritično ekstrakcijo je tehnologija enostavnejša, ekstrakcijski proces hitrejši, ne omogoča pa selektivnega izločanja posameznih komponent.

V podjetju Škrlj v ta namen razvijamo sistem MoHES.

 

Sistem MoHES

Sistem Škrlj MoHES je sistem ekstrakcije naravnih maščobo topnih bio učinkovin s pomočjo n-propana, n-butana ali izo-butana. Uporablja se za pridobivanje maščobo topnih komponent iz različnih materialov rastlinskega ali živalskega izvora. Posebej učinkovit je pri pridobivanju konopljine smole, kjer ni potrebe po ločevanju smole po komponentah.

Škrlj MoHES sistem je izdelan v eksplozijsko varni izvedbi in je krmiljen z intuitivnim sistemom krmiljena preko računalniškega sistema, ki ustreza standardom GMP. Ročno poseganje v sam proces ekstrakcije je zmanjšano na polnjenje in praznjenje posod.

Modularna zasnova

Sistem je zastavljen modularno. V osnovi ponujamo polindustrijske in industrijske sisteme z dvema ali tremi ekstrakcijskimi posodami (10 ali 25 litrov).

V podjetju Škrlj d.o.o. se z veseljem posvečamo aplikativnemu razvoju tako na področju uporabe sistema ekstrakcije kot tudi razvoju opreme glede na potrebe naših kupcev.

1
  • The gas condensation pump is used to reduce the pressure in the evaporation vessel and to condensate the gas in the recycler. MoHES systems are equipped with a pump that operates in explosion-proof mode.
2
  • The extraction process is carried out in extraction cylinders that are equipped with an automatic cooling system (below -20 °C). The cylinders have a volume of 10 or 25 liters and are equipped with a lid that has a locking system. They are made of stainless steel and TÜV certified.
3
  • The products are collected in the collection vessel at the bottom of the extraction cylinder. The collection vessels have a volume of 2 or 5 liters. They are made of stainless steel and TÜV certified.
4
  • The extraction is carried out in a closed system and gases are recycled throughout the entire process. The recycler is a liquid gas collection vessel, equipped with an automatic heating/cooling system. The recycler's nominal volume is 2 times the volume of the extraction cylinders. It is made of stainless steel and TÜV certified as a pressure vessel.
5
6
 


Filter your results
Sortiraj po
CUBE2BREW // Slovenija

CUBE2BREW // Slovenija

Mobilna kontejnerska pivovarna

Skupaj s podjetjem Dematech, našim prodajnim zastopnikom za Južno Afriko, smo zasnovali in uspešno izvedli projekt mobilne pivovarne v kontejnerju. Novembra 2019 je mobilna pivovarna Cube2Brew opravila svojo prvo daljšo pot, in sicer do sejmišča v Nürnbergu, kjer smo jo predstavili na mednarodnem pivovarskem sejmu Brau Beviale. Mini pivovarna v kontejnerju je bila na sejmu deležna velikega zanimanja obiskovalcev.

Preberi več

Imate vprašanje za nas?

Izpolnite obrazec

Ker se posla ne lotevamo serijsko, se najprej temeljito seznanimo z željami in potrebami naročnika. Skupina raznovrstnih strokovnjakov pretehta različne možnosti, med katerimi izbere za investitorja najboljšo rešitev. Kako vam lahko pomagamo? Izpolnite obrazec ali nas pokličite in nam zaupajte svoje želje. Skupaj bomo poiskali rešitev, ki jo iščete.

* skrlj.form.fieldisrequired
* skrlj.form.fieldisrequired
Izberite državo
Sprejeti morate pogoje uporabe.