Najboljše iz narave

Sistemi za ekstrakcijo naravnih maščobo topnih bio učinkovin

Potrebujete nasvet?

Alkoholna ekstrakcija

Alkoholna ekstrakcija je postopek za pridobivanje (ali odstranjevanje) olj, maščob ali drugih polarnih kemijskih spojin (npr. kanabinoidov) iz rastlinskih materialov. Kot ekstrakcijsko topilo se običajno uporablja nižje alkohole (npr. metanol ali etanol). Selektivnost in moč ekstrakcijskega medija se delno uravnava s spremembo temperature. Z nižanjem temperature se zmanjšuje polarnost alkohola in povečuje njegova viskoznost, kar vpliva na potek ekstrakcije.

Postopki alkoholnih ekstrakcij lahko vključujejo tudi postopke ultrasonične (USE) in visokotlačne (HPEA) alkoholne ekstrakcije.

 

Krio-etanolna ekstrakcija

Krio-etanolna ekstrakcija je postopek pri katerem ekstrakcija poteka pri temperaturah nižjih od –50°C. Običajno se za ekstrakcijo uporablja prehrambni etanol, vendar je izbira primernega alkohola odvisna od učinkovine, ki jo želimo pridobiti in od načina njene uporabe. Kriogenska ekstrakcija postaja v zadnjem času vse bolj uporabljana metoda pri ekstrakciji konopljine smole, predvsem zaradi dejstva, da se pri nadaljnji predelavi ekstrakta izognemo dodatni »winterizaciji« produkta.

V podjetju Škrlj v ta namen razvijamo sistem MoAES.

 

Sistem MoAES

Sistem Škrlj MoHES se uporablja za kriogensko ekstrakcijo.

Po naročilu napravo nadgradimo v skladu s tehnološkimi zahtevami naročnika.

 


Filter your results
Sortiraj po
Usad'ba Myskhako // Rusija

Usad'ba Myskhako // Rusija

Novorossiysk

USAD'BA MYSKHAKO je mlad kmetijsko-turistični kompleks, ki se nahaja v vasi Fedotovka južno od mesta Novorossiysk ob vznožju gore Myskhako. Njihova posest trenutno obsega 80 hektarjev vinogradov, kjer domuje več sort grozdja: modri pinot, merlot, cabernet sauvignon, shiraz, sivi pinot, chardonnay, cabernet franc, petit verdot, rizling in beli pinot. Leta 2019 je Usad'ba Myskhako odprla vrata nove moderno zasnovane vinske kleti, ki je opremljena z več kot 70 vinskimi posodami in vinifikatorji SK Škrlj.

Preberi več

Imate vprašanje za nas?

Izpolnite obrazec

Ker se posla ne lotevamo serijsko, se najprej temeljito seznanimo z željami in potrebami naročnika. Skupina raznovrstnih strokovnjakov pretehta različne možnosti, med katerimi izbere za investitorja najboljšo rešitev. Kako vam lahko pomagamo? Izpolnite obrazec ali nas pokličite in nam zaupajte svoje želje. Skupaj bomo poiskali rešitev, ki jo iščete.